Pinjaman Peribadi: Maklumat Pinjaman Peribadi Bank Muamalat

jodoh-malaya-300x250
property-malaya-300x250-A

Terdapat tiga pakej utama yang ditawarkan dalam pinjaman peribadi Bank Muamalat iaitu pakej untuk tentera, kakitangan kerajaan dan pakej pinjaman untuk kakitangan organisasi-organisasi yang terpilih di seluruh negara. Ketiga-tiga pakej ini tidak memerlukan penjamin.Pakej pinjaman peribadi Bank Muamalat untuk tentera / askar ditawarkan bagi tujuan pelaburan dan juga persediaan persaraan. Kakitangan tentera atau askar yang berkhidmat di bawah skim perkhidmatan berpencen adalah layak memohon pakej ini. Jumlah pinjaman yang ditawarkan adalah dari RM 10,000 hingga RM 200,000 dan tempoh bayaran balik yang diberi adalah selama 12 bulan hingga 102 bulan. Kadar faedah yang dikenakan pula adalah sebanyak 6.75 peratus setahun. Untuk maklumat anda, pakej seperti ini tidak ditawarkan dalam pinjaman peribadi Bank Kuwait.Manakala, pakej personal loan atau pinjaman peribadi Bank Muamalat bagi kakitangan kerajaan juga ditawarkan untuk tujuan pelaburan dan juga persediaan kewangan bila bersara nanti. Kakitangan kerajaan yang bekerja sepenuh masa dan berpencen layak untuk memohon pakej ini. Jumlah pinjaman, tempoh bayaran balik dan kadar faedah yang ditawarkan oleh pihak Bank Muamalat adalah sama dengan jumlah, tempoh dan kadar faedah yang ditawarkan pada kakitangan tentera.Pakej pinjaman peribadi Bank Muamalat untuk kakitangan organisasi terpilih pula menawarkan pinjaman kewangan bagi tujuan melunaskan hutang dan juga pelaburan. Kakitangan dari organisasi swasta terpilih seperti Telekom Malaysia, TNB, SIRIM dan agensi GLC yang lain adalah layak memohon pakej ini. Jumlah pinjaman yang ditawarkan adalah dari RM 5,000 hingga RM 150,000. Manakala, tempoh bayaran balik pula adalah dari 3 hingga 10 tahun. Kadar faedah yang dikenakan pula adalah dari 5.5 hingga 11 peratus setahun.Pakej, jumlah pinjaman, tempoh bayaran balik bagi pinjaman peribadi Bank Muamalat 2011 adalah sama dengan tahun sebelumnya dan juga sama dengan apa yang ditawarkan pada tahun ini. Untuk keterangan yang lebih lanjut, anda boleh melayari laman web Bank Muamalat untuk menyemak sendiri pakej-pakej tersebut dengan lebih terperinci sebelum membuat permohonan. Ataupun anda bolehlah berkunjung ke cawangan Bank Muamalat yang terdekat.

Originally posted here: Pinjaman Peribadi: Maklumat Pinjaman Peribadi Bank Muamalat

http://website2value.com

3 Responses to Pinjaman Peribadi: Maklumat Pinjaman Peribadi Bank Muamalat

 1. mohamad adam says:

  Saya brmint

 2. mohd zuhairi bin che rosle says:

  tentera bleh ke buat loan

 3. Sy berminat.bagaimana mahu memproses nye?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

7 Business Plan Lulus Pinjaman Bank. Confirm!!!
 • 7 Business Plan Profesional
 • Telah BERJAYA Lulus Pinjaman Bank.
 • Lengkap Aliran Kewangan
 • 7 Perniagaan Niche Berbeza
 • 100% Percuma
Saya Cadangkan Anda Download Sekarang! Sebelum Saya Delete. Mungkin Berguna Kepada Anda pada Masa Depan! Masukkan Nama dan Email Anda di bawah!
e.g. Your name and email address will never be sold.